Jämför Snabblån Direkt

Ta ett snabblån

Om du behöver låna pengar med kort varsel kan snabblån direkt vara en lösning. Det går snabbt att ansöka och du får snabb utbetalning – till det konto du själv valt.

Många är rädda för att ta snabblån och det kanske inte är så konstigt, med tanke på vilket rykte denna lånetyp har fått. Men sanningen är att snabblån kan vara ett väldigt bra alternativ om du behöver låna pengar med kort varsel. Det finns riktigt billiga lån och vissa är till och med helt gratis – förutsatt att du betalar tillbaka inom avtalad tid.

Välj belopp
Återbetalning
  • Filtrera för:
  • Lån utan UC
  • Lån med betalningsanmärkning
  • Direktbetalning
Sortera efter:
Visa fler resultat

Snabblån är högkostnadskrediter
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se


Vad är snabblån?

Kärt barn har många namn och kortlån, minilån, mikrolån, smslån, direktlån och mobillån är i princip synonymer för samma sak – ett snabblån när man behöver låna pengar snabbt. Snabblån är av typen blancolån och det betyder att du får låna pengar utan säkerhet. Du får också spendera de lånade pengarna hur du vill. Snabblån ligger vanligtvis mellan 500 kr och 50 000 kronor.

Snabblån direkt

När är snabblån direkt bra?

Ibland inträffar saker som gör att man behöver extra pengar snabbt. Bilen kanske behöver repareras eller så hittar du en snygg jacka på rea och inser att du är pank och att det är en vecka kvar till löning. Oavsett ändamål kan ett snabblån ge ett tillfälligt tillskott i kassan. Återbetalningstiden är ganska kort och du bör alltid sträva efter att betala tillbaka lånet så fort som möjligt.

Ansök om snabblån

Du kan ansöka om snabblån online eller i mobilen. För att kunna ansöka måste du vara minst 18 år (ibland 20 år eller 22 år) och vara svensk medborgare. Du måste också ha en fast adress (vara folkbokförd) i Sverige. Vissa långivare har inkomstkrav medan andra kan godkänna lån utan inkomst. Det är i regel enklare att få godkänt om du ansöker om en mindre summa pengar.

Det är också en stor fördel om du har ordnad ekonomi utan betalningsanmärkningar. Om du skulle ha någon gammal betalningsanmärkning behöver det inte vara kört för det. Vissa långivare tar mer hänsyn till din nuvarande situation och bryr sig inte om gamla ”synder”. Har du stora skulder sedan tidigare eller skulder hos Kronofogden kan det dock bli väldigt svårt att få ta nya lån.

Hitta billigaste snabblånet

Genom att jämföra snabblån kan du hitta det som har lägst ränta och avgifter. Jämför både nominell och effektiv ränta eftersom effektiv ränta är verkliga ränta du får betala – inklusive alla avgifter. Om du tar snabblån med kort återbetalningstid betalar du i regel väldigt lite ränta – om ens någon alls. Men se till att verkligen betala tillbaka i tid. Det är när återbetalningen dröjer som räntan börjar ticka på och snabblån blir dyra.

Ränta för snabblån

Räntan kan variera stort och eftersom den sätts individuellt bör du se dig om efter det billigaste alternativet. Eftersom snabblån har kort löptid och inte kräver säkerhet är räntan något högre än för andra lånetyper. Dessutom betalas de ut mycket snabbt – vilket är en extra service för dig som kund. Det är ofta enklare att få snabblån än exempelvis privatlån eller billån.

Betalningsfria månader bra?

Vissa långivare inleder löptiden med en betalningsfri period och en del erbjuder ett par valfria månader där du slipper att amortera. Det kan passa bra vid tider på året då man har mycket andra utgifter – som vid jul eller på semestern. Tänk bara på att du får betala ränta även för denna tid, så i praktiken skjuter du bara upp återbetalningen.

Snabblån – låna pengar online

Enklast är att ansöka om snabblån online – på dator eller i mobilen. Du legitimerar dig med Bank-ID och fyller i uppgifter och sedan skickas ansökan iväg. Ofta får du svar direkt på skärmen, eller efter ett par minuter. När ansökan är godkänd betalas vanligtvis pengarna ut direkt till det konto du valt. För att snabba på processen är det bra att ansöka om lån tidigt på dagen.

Om du ansöker om ett större lån eller om något är oklart i din ansökan kan det behövas en manuell granskning av dina uppgifter. Detta kan ta längre tid så försök att vara så noggrann du kan när du fyller i ansökningsformuläret. Om det dröjer eller om du har frågor kan du alltid kontakta bankens eller långivarens kundtjänst för personlig service. Men många föredrar att ansöka online eftersom ansökan är automatisk.

Har du inte Bank-ID kan du istället få ett skuldebrev hemskickat för påskrift. Där ska framgå villkor för lånet som personuppgifter om kreditgivaren och låntagaren, storlek på lånet, viken löptid och ränta som gäller samt amorteringsplan, villkor och avgifter.

Snabblån utan inkomst

Vissa långivare kan godkänna lån även om du saknar inkomst. Banker vill ofta att du har fast inkomst och detta kan sätta käppar i hjulet för den som har vikariat, visstidsanställning eller annan inkomst. Som tur är går det att få låna även utan inkomst, men tänk på att aldrig låna mer än du bör klara av att betala tillbaka. Det är också viktigt att veta att ju osäkrare ekonomi du har – desto sämre villkor och ränta kan du tvingas stå ut med.

Snabblån utan UC

Eftersom snabblån är lån utan säkerhet görs alltid en kreditupplysning innan låneföretaget eller banken kan godkänna din ansökan. Detta görs för att se så att du har betalförmåga nog att kunna betala tillbaka skulden inom utsatt tid. Traditionellt har upplysningen gjorts av Upplysningscentralen, men på senare år har allt fler långivare gått över till att använda Creditsafe eller Bisnode. För dig som kund innebär det en fördel, eftersom du minimerar antalet synliga kreditförfrågningar i UC:s register.