Låna 20 000 kr snabbt

Så kan du låna 20 000 kr snabbt

Låna 20 000 kr snabbt

Att få låna pengar är inte svårt, men att låna 20 000 kronor snabbt kan vara en utmaning. Här tipsar vi dig om bästa lånen.

Ibland kan man behöva låna pengar med kort varsel och för detta ändamål lämpar sig smslån eller snabblån utmärkt. Det går snabbt att ansöka, du får pengarna snabbt och du betalar tillbaka efter relativt kort tid. Att återbetalningstiden eller löptiden är kort innebär att även om räntan är något högre än för andra lån, blir din räntekostnad inte särskilt stor – om du betalar i tid.

Om du har bråttom och behöver låna 20 000 kronor snabbt är förmodligen smslån eller snabblån det bästa alternativet. Har du lite mer tid är ett privatlån med lägre ränta att rekommendera. Alla dessa lån är blancolån, vilket innebär lån utan säkerhet. Du är även fri att använda pengarna till vad du vill. När du ansöker om lån utan UC använder långivaren ett alternativt kreditupplysningsföretag.

Ansök online för snabba lån

Om du inte har tid att vänta är det snabbast och smidigast att ansöka om lån online. Du måste inte passa banktider utan du kan ansöka när som helst på dygnet. Om du gör din ansökan på förmiddagen är det inte omöjligt att du får svar direkt och pengarna utbetalda redan samma dag. Ifall du ansöker på en helg eller röd dag kan du ibland få vänta tills nästa vardag innan pengarna betalas ut.

Ska du låna pengar för att åka iväg under helgen och köpa en ny bil är det alltså smart att vara ute i god tid, så att du hinner få pengarna. Om du ansöker om snabblån eller privatlån online och sedan ångrar dig, har du 14 dagar på dig att häva avtalet. Då betalar du tillbaka de lånade pengarna och slipper alla avgifter och ränta. Det gäller bara att du verkligen hör av dig till långivaren i tid.

Så får du pengar snabbt

Se till att ha alla uppgifter nära till hands, så går det snabbare att fylla i ansökan. Du måste även vara svensk medborgare, minst 18 år (ibland 20 eller 22 år) och ha deklarerad inkomst. Vissa låneföretag godkänner lån utan inkomst, men de flesta tillämpar en lägsta inkomst som gräns för att man ska få låna. Om du fyller i alla uppgifter korrekt och dessutom saknar betalningsanmärkningar har du goda förutsättningar för snabb hantering och utbetalning.

Skulle du ha betalningsanmärkningar sedan tidigare kan det ändå gå att få godkänt på lånenansökan. Men du bör tänka igenom det hela ordentligt, för det är ingen bra idé att tynga en redan ansträngd ekonomi med flera lån. Du bör alltså veta att du kan betala tillbaka lånet inom den bestämda tiden. Om du inte betalar tillbaka inom löptiden kan en helt annan ränta börja gälla och då kan ett snabblån bli väldigt dyrt.

Kreditlån – lån när du behöver det

Ett kreditlån innebär att du blir beviljad att låna en viss summa, men du kan utnyttja hur mycket eller lite av den som du vill. Du kan alltså använda ett kreditlån som en buffert och detta kan vara bra om du behöver låna pengar snabbt. Eftersom lånet redan är beviljat kan du alltså ta ut kontanter (eller snarare föra över till ditt konto) och sedan kan du betala tillbaka så snart du har möjlighet.

Lämna en kommentar