Lån utan uc

Låna pengar utan UC kontroll

Lån utan uc

Om du inte vill att din låneansökan ska registreras i UC:s register kan du ansöka om lån utan UC. Detta är exempelvis bra om du redan har många kreditförfrågningar på dig.

När du ansöker om lån görs alltid en kreditupplysning, men kreditbolaget måste inte göra förfrågan hos Upplysningscentralen (UC). Istället väljer allt fler att anlita privata kreditupplysningsföretag. Detta är positivt för dig som vill ha en snygg historik utan alltför många kreditförfrågningar. Det är kanske något av en gammal myt, men vissa hävdar att det spelar in om man i framtiden vill ansöka om ett större lån – exempelvis bolån.

Hur gör man får att låna pengar utan UC?

De flesta kreditföretag gör en grundlig kontroll av din ekonomi och kontrollerar om du har några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Men den avgörande faktorn för om du får godkänt på din låneansökan är om du bedöms ha tillräcklig betalförmåga för att kunna betala tillbaka lånet. Ofta ställs krav på en minsta inkomst, men inte alltid. Du bör även vara folkbokförd i Sverige och vara minst 18 år (ibland går gränsen vid 20 eller 22 år).

Det finns flera alternativa upplysningsföretag och de mest kända är kanske Bisnode och Creditsafe. De flesta långivare kan låna ut mindre summor som 1000 kronor – 25 000 kronor utan UC, men det finns även kreditgivare som lånar ut 80 000 kronor eller upp till 2 miljoner kronor. Det sistnämnda är dock avsett som företagslån och för dessa gäller andra villkor än för privatpersoner.

Lån trots betalningsanmärkning?

Generellt kan man säga att har du obetalda skulder och betalningsanmärkningar så bör du tänka till ordentligt innan du ansöker om fler lån. Men har du löst gamla skulder och råkar ha ett par gamla betalningsanmärkningar som ligger kvar är läget ett annat. Dessa kan bli en retlig boja runt foten och kan sätta hinder för möjligheten till nya lån.

I ett sådant läge kan det ofta löna sig att ta kontakt med långivaren och diskutera möjligheterna till eventuellt nytt lån. Genom personlig kontakt visar du på ansvar och om du kan visa att du har god betalförmåga kan detta väga upp en dålig kreditvärdighet. Det är ofta lättare att få godkänt på en ansökan om ett mindre lån än för ett stort.

Lån med bäst ränta

Jämför alltid ränta och avgifter innan du ansöker om lån. Kostnaden för att få låna kan skilja sig mycket åt mellan olika kreditbolag och banker. Privatlån och smslån med ”snälla krav” och där du kan låna pengar utan UC kan ibland vara dyrare än traditionella lån. Detta för att kreditgivaren anser sig ge dig extra service.

Räntan sätts individuellt och eventuella betalningsanmärkningar påverkar vad just din ränta blir. Därför är det viktigt att jämföra flera alternativ, så att du inte får ett dyrare lån än nödvändigt. Vill du göra det enkelt för dig kan du använda en jämförelsetjänst och ansöka om lån direkt online. Snabblån är ett snabbt och smidigt sätt att låna pengar och ofta betalas pengarna ut redan samma dag eller dagen efter.

Lämna en kommentar