Kan man låna 10 000 kr utan UC?

låna 10 000 kr utan uc

Att man behöver ansöka om lån kanske inte är något man vill skylta med. Går det att låna pengar – exempelvis 10 000 kronor utan UC?

Det är fortfarande många som anser det lite genant att behöva låna pengar. Varje gång du ansöker eller handlar något dyrt på kredit görs en kreditkoll. Om den görs hos UC (Upplysningscentralen) syns det i ett register och varje gång du får en ny kreditförfrågan läggs den till i listan. Tillhör du dem som får ont i magen varje gång det dimper ner en kopia av kreditupplysningen i brevlådan?

I så fall finns nu en annan möjlighet. Genom att vända dig till långivare och kreditbolag som erbjuder lån utan UC kan du ansöka om flera lån på en enda kreditkoll. Det syns alltså inte i din historik att du har frågat runt bland flera lånebolag och banker. När du har ansökt och vet exakt vilken ränta du kan få är det bara att välja det lån som är mest fördelaktigt.

Låna 10 000 kronor snabbt

Som privatperson kan du i vissa fall ansöka om upp till 80 000 kronor utan UC, men företag kan ansöka om upp till 1 000 000 kronor utan UC kreditupplysning. Även om ingen kreditkoll görs hos UC måste lånebolaget göra en kontroll som medger att du har utrymme att ta ett nytt lån. Det kan vara inkomst, tidigare skulder och lån men även om du har några betalningsanmärkningar i bagaget.

Hur ansöker man om lån utan UC?

Ansök direkt online på en sida som förmedlar lån och krediter, men glöm inte att jämföra olika typer av lån. Ränta och avgifter liksom återbetalningstid varierar stort, så du kan spara mycket pengar på att välja rätt lån. Generellt sett har privatlån lägre ränta än sms-lån och snabblån, men det finns även billiga snabblån och gratis smslån.

Vanligtvis är det dock bara gratis första gången du ansöker om lån hos långivaren. När du har hittat det alternativ som är bäst fyller du i dina uppgifter, önskat belopp och utbetalningskonto. Därefter gör låneföretaget en bedömning och om du får godkänt betalas pengarna ut automatiskt. För snabblån och smslån går processen mycket snabbt, men för privatlån kan det ta någon dag extra innan du får besked.

UC en stor aktör

Upplysningscentralen är fortfarande den största aktören och den som låneföretag främst vänder sig till för att kontrollera en kunds ekonomiska status. På senare år har dock andra aktörer gjort entré på marknaden och det har blivit något av ett marknadsföringsknep att locka med lån utan UC. Om du får många förfrågningar på dig kan detta i sin tur minska dina chanser till nya lån.

Om du har tänkt ta ett större lån exempelvis i samband med bostadsköp är det givetvis extra känsligt och därför är lån utan UC att rekommendera. Alla uppgifter som lämnas ut i samband med kreditkoll ska skickas till dig, för att du ska kunna se vilka uppgifter som lämnats ut. Vad är då UC? Företaget är gammalt (över 40 år) och ägs av Sveriges storbanker.

Handelsbanken, Swedbank, Nordea, SEB, Danske bank och Länsförsäkringar ingår i ägarskaran men även andra företag och finansbolag kan använda UC:s tjänster.

Lämna en kommentar