Bra snabblån

Hitta ett bra snabblån

Bra snabblån

Om du behöver pengar snabbt är snabblån det självklara valet. Du ansöker snabbt online, får ofta svar direkt och pengarna kan betalas ut redan samma dag.

Det finns många typer av lån men snabblån är ett av de mest populära. Detta för att det går snabbt att ansöka online eller i mobilen och när du fått godkänt på din ansökan betalas pengarna också ut blixtsnabbt. Om du ansöker om lån tidigt på dagen kan du faktiskt få dem utbetalda redan samma dag.

Många använder snabblån för att lösa ett akut ekonomiskt problem – det kan vara en bil som gått sönder eller något i bostaden som behöver åtgärdas.

Finns det bra snabblån?

Som du säkert vet har snabblån rykte om sig att vara farliga och dyra. Men så behöver det inte vara. Det finns snabblån med bra ränta och det finns till och med snabblån som är gratis. Det är förstås ett marknadsföringsknep från långivarens sida och gäller vanligtvis bara nya kunder och första gången du ansöker om lån. Med gratis snabblån menas då att det är helt fritt från ränta och avgifter.

Om du kan hitta ett sådant erbjudande är det förstås en bra deal för dig som kund. Annars gäller det att hitta ett snabblån med lägst ränta och avgifter. Detta sker enklast genom att du använder en jämförelsetjänst online där du fyller i uppgifter om hur mycket du önskar låna. Sedan kan du se direkt vilken ränta du skulle få och hur stor din månadskostnad för återbetalning blir.

Ansök om lån online – få svar direkt

När du ansöker om snabblån får du ofta svar direkt på skärmen eller i sms. Om du har fyllt i allt rätt och angett korrekta uppgifter går det väldigt snabbt att hantera din låneansökan. Men om något är oklart eller om du har betalningsanmärkningar kan det krävas en manuell granskning av ansökan och då kan det ta lite längre tid. Ibland kan du då behöva vänta till dagen efter innan du får svar.

Är det väldigt bråttom kan du alltid kontakta långivaren och fråga hur det går med din ansökan. När du väl fått godkänt får du pengarna utbetalda direkt till det konto som du angivit. Om du ansökt tidigt på dagen kan du ha pengarna på kontot redan samma eftermiddag. Är det helgdag eller röd dag kan du ibland behöva vänta till nästa bankdag innan du får pengarna.

Vad är snabblån?

Snabblån är ett lån utan säkerhet – ett så kallat blancolån – och du kan använda pengarna till vad du vill. De är alltså inte knutna till ett visst ändamål utan du avgör själv vad du vill spendera dem på. Du kan låna mellan 500 kronor och 50 000 kronor och löptiden varierar från en månad till 5 år. Hela poängen är att det går snabbt att ansöka, snabbt att få pengarna och att återbetalningen också sker ganska snabbt.

Eftersom räntan för snabblån kan vara högre än för andra lån är det klokt att alltid betala tillbaka det enligt återbetalningsplanen. Om du dröjer med att betala tillbaka och löptiden går ut kan i vissa fall en helt ny ränta börja gälla. Den avtalade räntan gäller alltså bara under den bestämda löptiden eller bindningstiden. Genom att betala tillbaka i tid slipper du också dyra förseningsavgifter.

Lämna en kommentar