Hitta bra privatlån

Hitta ett bra privatlån

Hitta bra privatlån

Många anser att privatlån är bästa alternativet för dig som vill låna pengar. Hur gör man då för att hitta ett bra privatlån med låg ränta?

Det finns många olika typer av lån och du har säkert hört talas om snabblån, smslån, mikrolån och kreditlån. Men det mest fördelaktiga anses vara privatlån, som även är ett blancolån vilket innebär att du kan låna utan säkerhet. Det enda som krävs är att du är svensk medborgare, över 18 år och att du har deklarerad inkomst. Om du saknar betalningsanmärkningar är detta också en fördel.

Hur får man privatlån?

Du kan antingen höra av dig till din bank och boka möte, eller så kan du ansöka direkt online. Många tycker det är omständigt att behöva gå till banken och därför kan en elektronisk ansökan vara smidig. Det går snabbt att fylla i alla uppgifter och du är inte bunden till bankens kontorstider. Du kan ansöka en kväll efter jobbet, på helgen eller på lunchen. Privatlån är även bra ur den aspekten att du får lov att använda pengarna till vad du vill.

Jämför ränta – hitta bästa lånet

För att hitta det lån som är bäst är det en bra idé att jämföra några olika erbjudanden från banker, lånebolag och kreditgivare. Det gör du enklast genom att fylla i uppgifter i en gratis jämförelsetjänst online. Här kan du också få hjälp med själva ansökan. När du jämför olika privatlån bör du också jämföra vilka villkor som gäller för lånet. Dessa kan nämligen variera mellan olika långivare.

Hur lång bindningstid eller löptid du får beror till stor del på hur mycket du lånar. Många har 5000 kronor som lägsta lånebelopp och den övre gränsen går vanligtvis vid 350 000 kronor. Men det finns även kreditbolag som kan låna ut 500 000 kronor eller 600 000 kronor. Hur mycket du kan låna beror på din ekonomiska situation – både kreditvärdighet och återbetalningsförmåga bedöms.

Vad används privatlån till?

När du ansöker om privatlån väljer du själv vad du vill använda pengarna till och du behöver inte ange något specifikt ändamål eller skäl till varför du vill låna pengar. Ibland kan behöva kontanter och det är inte alla som har möjlighet att spara ihop en buffert. Om någon nära släkting fyller jämnt och vill att alla ska följa med på en resa är det trist att behöva säga nej. Då kan ett lån vara till stor hjälp.

Många använder också privatlån för att finansiera kontantinsatsen vid bostadsköp. Enligt de nya reglerna får du låna max 85% av bostadens värde och resten ska du spara ihop själv. Ibland dyker möjligheten till en bra affär upp snabbare än sparpengarna hunnit växa färdigt och då kan privatlån vara skillnaden mellan en bra affär och att man inte kan hänga med i budgivningen.

Lös dyra lån och krediter

En del hushåll kämpar med dyra lån och krediter och får vända på varje krona för att få ekonomin att gå ihop. Känner du igen dig? Då kanske du behöver göra något åt situationen. Genom att ta ett bra privatlån med låg ränta och lösa gamla skulder och krediter kan du sänka dina totala räntekostnader och spara stora pengar varje år.

Lämna en kommentar