Snabblån med låg ränta

Finns det snabblån med låg ränta?

Snabblån med låg ränta

Man hör ofta att snabblån är dyra, men visste du att det finns snabblån med låg ränta? Och om du har tur kan du hitta snabblån som är helt gratis.

Snabblån behöver inte vara dyrare än andra lån och det går att hitta snabblån med låg ränta. Tricket är att jämföra noga innan du bestämmer dig. När man jämför lån och räntor gäller det att skilja på nominell ränta och effektiv ränta. Långivaren eller kreditbolaget anger ofta en ränta som låter låg och bra, men här gäller det att se upp.

Räntan de anger är nämligen den nominella, eller den årliga ränta som långivaren vill ha för att låna ut pengar. Till denna ränta kommer sedan (ofta, men inte alltid) extra avgifter som aviavgifter och uppläggningsavgift. När man räknat med alla dessa kostnader plus ränta får man den faktiska ränta som du betalar för lånet och denna kallas effektiv ränta.

Hitta snabblån med låg ränta

Innan du bestämmer dig för att ansöka om lån tjänar du på att jämföra villkor och ränta för olika snabblån. Detta sker enklast genom att du tar hjälp av en gratis jämförelsetjänst online. Då fyller du i hur mycket du önskar låna samt önskad återbetalningstid. Sedan får du direkt en bra överblick över olika alternativ och lånemöjligheter. Målet är att hitta ett snabblån med så låg effektiv ränta som möjligt.

Att ansöka om snabblån går mycket snabbt och ofta får du svar direkt i mobilen eller på skärmen. Om det finns oklarheter i din ansökan kan långivaren ibland vara tvungen att göra en manuell granskning och då kan du få vänta till senare nästa dag eller dagen efter. Detta gäller även om du ansöker om ett högt lånebelopp, eller om du har betalningsanmärkningar eller helt saknar inkomst.

Enkelt att ansöka om snabblån

Själva grundidén med snabblån är att det ska gå snabbt att låna pengar. Enkel ansökan och snabb utbetalning när du väl fått godkänt på låneansökan. Många uppskattar att processen är så smidig, men samtidigt finns här en fara. Det är viktigt att låna ansvarsfullt och att inte ta på dig fler lån än vad du kan klara av. Undvik också att betala förfallna skulder genom att ta nya snabblån.

Gratis snabblån – finns det?

Vissa kreditföretag och långivare lockar med gratis snabblån. Men finns det verkligen lån som är helt gratis? Ja, det gör det. Det är förstås ett knep för att locka in nya kunder och vanligtvis gäller detta erbjudande bara första gången du ansöker om lån. När du jämför lån och ränta ska du alltid se till de totala kostnaderna. Även om räntan är gratis eller väldigt låg kan det tillkomma kostnader som gör lånet förhållandevis dyrt.

När du tecknar lån och ansöker online gäller 14 dagars lagstadgad ångerrätt. Därför tas i regel ingen ränta ut de första 14 dagarna och därför är det att betrakta som räntefri period. Om du ångrar dig har du rätt att betala tillbaka skulden och slippa avgifter. Det är dock viktigt att meddela långivaren så snart du har bestämt dig. Om du väntar längre än 14 dagar har du förverkat ångerrätten.

Lämna en kommentar