Privatlån utan uc

Finns det privatlån utan UC?

Privatlån utan uc

Vill du låna pengar utan att få en massa kreditförfrågningar? Ansök hos långivare utan UC så kan du ansöka om flera lån på samma kreditkoll.

På senare tid har allt fler kreditgivare och lånebolag gått över till att anlita kreditupplysningsföretag istället för UC (Upplysningscentralen). Vinsten med detta är att du kan ansöka om flera lån medan det bara görs en kreditupplysning. Du slipper alltså ett synligt register där det syns precis vilka du har ansökt om kredit hos. Andra sidan av myntet är att det också kan vara enklare att få lån ifall du har minimalt med förfrågningar.

Att ansöka om lån online är smidigt och brukar gå väldigt snabbt. Om du ansöker om privatlån utan UC får du ofta svar redan samma dag eller inom ett par dagar. Privatlån kan vara på små summor som 5000 kronor men du kan faktiskt låna upp till 650 000 kronor. Du behöver inte ange ett specifikt ändamål utan kan använda de lånade pengarna till vad du vill.

Lån utan kreditkoll

Lån utan UC är inte detsamma som lån utan kreditkoll eller lån utan kreditupplysning. Det görs i regel alltid en kreditkoll när du ansöker om att få låna pengar och detta är både för långivarens och för din egen trygghet. Kreditbolaget eller banken har ett ansvar att se så att du har tillräcklig betalförmåga och kreditvärdighet för att klara av att betala tillbaka det nya lånet inom överenskommen tid.

Privatlån utan UC är ett blancolån och det betyder att du lånar utan att använda någon säkerhet. Du kan alltså inte ”låna på din bostad”, utan detta är en annan typ av lån där man främst tar hänsyn till inkomst och återbetalningsförmåga. Om du har betalningsanmärkningar, obetalda skulder eller skulder till Kronofogden kan det vara svårare att få godkänt när du ansöker om ett nytt lån.

Privatlån – hur mycket kan man låna?

Generellt kan man säga att det ställs högre krav ju mer du vill låna. Om du vill låna 5000 kronor eller 10 000 kronor kan återbetalningstiden hamna på ett eller två år. Vill du låna 350 000 kronor eller mer blir löptiden vanligtvis längre och då kan skulden betalas tillbaka på 10 eller 15 år. Du kan vara med och påverka löptiden själv och genom att du ser hur stor den beräknade månadsbetalningen blir kan du välja den variant som du tycker dig klara av.

Om man får svårt att betala tillbaka (exempelvis om något händer, som sjukdom eller arbetslöshet) kan man alltid kontakta långivaren för att göra upp en ny plan. Ofta går det att anpassa löptid och ränta så att du kan hantera situationen, trots en tillfällig svacka. Det sämsta du kan göra är att sticka huvudet i sanden och blunda för eventuella problem.

Vad kostar privatlån utan UC?

Privatlån utan UC behöver inte vara dyrare än andra lån. Tvärtom är privatlån ofta det mest fördelaktiga lånealternativet eftersom räntan är relativt låg. Ränta är den avgift du betalar för att få låna och till detta kommer amortering, som är avbetalning på skulden. När du jämför lån ska du alltid se till den effektiva räntan, eftersom denna inkluderar alla avgifter och kostnader för lånet.

Lämna en kommentar