Privatlån med låg ränta

Finns det privatlån med låg ränta?

Privatlån med låg ränta

Privatlån kan vara mer fördelaktiga än snabblån och framför allt eftersom räntan är lägre. Men hur hittar man bra privatlån med låg ränta?

Det fina med privatlån är att det är en typ av blancolån, fast med bättre räntevillkor än snabblån och smslån. Ett blancolån innebär att du kan låna utan säkerhet och du kan använda pengarna till precis vad du vill. Du kan låna upp till 600 000 kronor och kan alltså finansiera en resa, ny bil, utbyggnad av verandan eller till och med köpa en sommarstuga.

Ett privatlån kan vara på 10 000 kronor, 25 000 kronor, 50 000 kronor, 100 000 kronor, 150 000 kronor, 350 000 kronor eller upp till 600 000 kronor beroende på vilken långivare du ansöker om. Du väljer själv hur mycket pengar du vill ansöka om och beroende på lånebelopp får du reda på vilken löptid som är aktuell. Löptiden är den tid då du enligt betalningsplanen ska betala av hela lånet.

Ansök enkelt om privatlån

En stor fördel med privatlån är att räntan är lägre än för snabblån, smslån och andra mikrokrediter. Du kan också låna mer pengar. Om ni är två som ansöker om lån tillsammans ökar chanserna att få låna mycket pengar. Detta kan vara bra om man exempelvis vill låna till kontantinsats i samband med bostadsköp. Även om tanken egentligen är att man ska spara ihop till kontantinsatsen kan privatlån vara en bra lösning.

Genom att jämföra ränta, avgifter och villkor för olika privatlån kan du hitta det alternativ som är mest fördelaktigt för dig. När du jämför räntekostnader kommer du att stöta på begreppen nominell ränta och effektiv ränta. Nominell ränta är den ränta som banken eller långivaren anger för lånet, medan effektiv ränta är den faktiska ränta du får betala – när man räknar med övriga avgifter.

Privatlån med låg ränta – så hittar du dem

Enklaste sättet att ansöka om privatlån med låg ränta är att använda en jämförelsetjänst online. Då fyller du i hur mycket du vill låna och ser direkt vad din månadsbetalning och ränta skulle hamna på. Privatlån är inte bara bra om du vill köpa något, utan du kan även använda detta lån för att förbättra din ekonomi. Det kan låta bakvänt att spara pengar på att låna mer, eller hur?

Men genom att samla dina dyra lån och krediter kan du spara mycket pengar varje år. Eftersom ett privatlån är mer fördelaktigt än andra smålån kan det i slutändan handla om tusenlappar i sparade pengar. Var dock noga med att gå igenom din samlade ekonomi och se till att ditt nya privatlån går till det tänkta ändamålet och inget annat. Annars kan din totala lånekostnad öka och det var inte tanken.

Låna med schyssta villkor

När du ansöker om privatlån görs en kreditkoll eller kreditupplysning för att långivaren ska se att du inte har obetalda skulder och att du klarar av att betala tillbaka det nya lånet. Du måste även uppfylla vissa grundkrav – som att du är folkbokförd i Sverige och minst 18 år (ibland är ålderskravet högre – 20 år eller 22 år). Om du har svårt att få lån på egen hand kan det hjälpa om du skaffar en borgenär eller medlåntagare.

Lämna en kommentar