Få lån utan inkomst

Få lån utan inkomst

Få lån utan inkomst

Är det omöjligt att få låna pengar om man saknar fast inkomst? Inte alls. Så här gör du.

Ibland kan man behöva låna pengar tillfälligt även om man saknar inkomst. Många långivare och banker säger blankt nej, men det finns andra alternativ. I dagens moderna samhälle får man vara glad om man lyckas hitta en fast heltidstjänst. Vissa hankar sig runt i många år genom vikariat och visstidsanställningar och det kan innebära att man får svårt att få låna pengar.

Men det finns tröst för den som behöva låna och som saknar inkomst. Flera långivare erbjuder smslån utan inkomst och privatlån utan inkomst och då tar de istället hänsyn till hela din ekonomiska situation. Det är alltså inte så viktigt med en fast anställning, utan det är den totala inkomsten som räknas. Det är givetvis en stor fördel om du har skött dina betalningar tidigare så att du inte har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Vad krävs för att få lån utan inkomst?

När du ansöker om lån måste du uppfylla vissa grundvillkor. Du måste vara minst 18 år (ibland 20 år eller 22 år), svensk medborgare och folkbokförd i Sverige. Om du har en medlåntagare (någon annan i hushållet) är det ofta enklare att få godkänt på låneansökan. Tänk dock på att aldrig ansöka om lån i någon annans namn utan att personen har godkänt det hela – ni måste båda skriva under ansökan.

Om du ansöker om små smslån finns det inte möjlighet att ha någon medlåntagare. Här läggs dock fokus på din löpande inkomst och om du kan visa att du har ett stadigt flöde in på ditt lönekonto bryr långivarna sig inte så mycket om ifall du har fast anställning. Ett litet antal långivare kan även medge lån om du saknar inkomst helt. Dessa lån är relativt dyra eftersom de anses riskfyllda för långivaren.

Behov av extra pengar

Varför ansöker så många om snabblån? Vid en oväntad ekonomisk svacka kan det vara den enda lösningen. Kanske behöver bilen repareras, barnen behöver något fast löningen dröjer eller du kanske behöver ett par nya glasögon. Vissa kan till och med låna pengar för att köpa nya kläder i syfte att göra ett gott intryck på nya arbetsplatsen. Skälen är varierande och högst personliga.

Det fina med privatlån och snabblån (vilka båda är av typen blancolån eller lån utan säkerhet) är att du kan låna till precis vad du vill. De lånade pengarna måste alltså inte gå till något särskilt ändamål utan du bestämmer själv vad du vill använda dem till. En bra tumregel är dock att aldrig ta smålån som smslån för att lösa andra skulder och krediter. Eftersom räntan är relativt hög blir detta som att skjuta problemet framför sig snarare än att lösa det.

Låna hos pantbanken

Om du saknar inkomst men äger värdefulla föremål finns det en annan möjlighet att få låna pengar. På senare år har det blivit allt mer accepterat att vända sig till pantbanken och ofta kan man få bra villkor för snabba lån. Guldsmycken, nyare teknik eller konst är sådant som är tacksamt att låna på och efter en värdering får du vanligtvis pengarna utbetalda direkt i handen eller till ditt konto.